štvrtok 1. januára 2015

Jeden novoročný :)

Keďže tu už máme rok 2015, tak ma napadlo, že by sme si prostredníctvom článku mohli zaspomínať na všetko, čo sa počas roku 2014 zaujímavé v klube odohralo, spomenúť aké hry nám pribudli.

Jednou z najzaujímavejších udalostí tohto roku bola svadba jedného z našich členov, Lukáša, ktorá sa uskutočnila v júni. A tak sme to boli s Lukim adekvátne osláviť na oslave po jeho svadbe. J
 
V auguste tohto roku sme sa rozhodli založiť si novú stránku klubu, túto stránku. Bol to pre nás veľký krok, ale počas prázdnin sme to zvládli. Počas prázdnin sme hrali len zriedkavo, jednak kvôli letným brigádam, ale aj kvôli iným aktivitám.

V septembri sa brány plavárne a zároveň nášho klubu opätovne otvorili a my sme sa konečne stretli a mohli spoločne pravidelne hrávať. Tento rok sa našou otváracou hrou stala hra CLUEDO. Samozrejme sme nemohli vynechať ani Bang!. V deň otvorenia klubu sme si samozrejme zahrali aj očakávané D&D vo svete Eberronu.

Neskôr v októbri k nám do klubu pribudla hra Game of Thrones, zažili sme spolu úplne úžasné Halloweenske hranie, ktoré sme si užili nielen vďaka atmosfére, ale aj vďaka kostýmom v ktorých sme prišli. Niektorí členovia nášho klubu sa zapojili do súťaže o hru od ihrysko.sk. V tejto súťaži sa nám aj jednu hru podarilo vyhrať a to hru Speed Cups 2. Následne sme o nej napísali krátky článok, ktorý bol zverejnený aj na Facebookovej stránke ihryska. Takisto som sa počas októbra rozhodla založiť tzv. Trnavský denník, kde som písala o tom, ako a aké hry hráme v Trnave, začínali sme s Osadníkmi z Katanu, prešli na Bang!, hrali sme aj Kráľovské rošády a nakoniec v decembri sme hrali aj Temné znamenie (Elder Sign od decembra).


V novembri nám do klubu pribudla špeciálna edícia hry Dungeon Lords a Pandemic. Zúčastnili sme sa aj festivalu NextGen, kde malo ihrysko svoje „stanovište“. Vďaka NextGenu bola zakúpená hra Temné znamenie, v nextgenovej herni sme si zahrali aj hru Speed Cups a Draco. Na konzolách sme hrali - na XboX ONE Dance Central a Nintendo WiiU Just Dance a Splatoon.

V decembri sme zmenili svet z Erreboru sme prešli do Numenéri, príbeh a postavy do D&D. Zme D&D sme začali hrať online cez Roll 20. Hrali sme Dungeon Lords a Galaxy Truckera a Vládcov Tokia.

Čo sa týka hrania hier online rozmohlo sa u nás online hranie Osadníkov z Katanu. Osadníkov z Katanu hrávame na www.playcatan.com, občasne si zahráme aj Takenoko na www.boardgamearena.com.


Na záver tohto článku by som Vám rada v mene celého klubu zaželala Šťastný Nový rok  plný úspešných hodov kockou D20 J