streda 3. septembra 2014

D&D v klube - dlhá cesta s neistým koncom

Ako som už dávnejšie zistil pripraviť dračák je ťažšie jak sa zdá. Už asi rok som básnil o tom, že hej mohli by sme začať hrať (a raz sme aj hrali), ale vytvoriť postavy pre hráčov je niekedy dosť náročné. Konečne sa k tomu dostávam a tak som sa rozhodol, že sa s Vami podelím o informácie (časom budú pribúdať ďalšie tak "stay tuned".

Pôjde o Eberronskú (nemýliť s Ereborom z Hobita) so 4-člennou družinou, ktorú Vám predstavím v skratke ako prvú.

1. Prvou postavou bude žena, teda skôr slečna, elfka, z Junglou posiateho kontinentu Aerenal, ktorý je osídlený takmer úplne elfami. A všetci uctievajú predkov, ktorí im vládnu a boli po smrti oživený pozitívnou energiou. Vlastným menom Vylae, ale všetci ju nazývajú Shade - rýchla, útočiaca z tieňov a veľmi dobrý scout. To všetko vďaka tomu, že si za povolanie vybrala Spellthiefa, magicky nadaného zlodeja ktorého baví svojim obetiam kradnúť kúzla a využiť ich proti nim.

2. Druhým hrdinom je trpaslík. Crusader bojujúci za česť pochádzajúci z nádherného kraja Mror Holds. Statný, i keď trošku nižšieho vzrastu (kto by to bol povedal). Oháňajúc sa bojovou sekerou a štítom sa za neho nemusí báť postaviť hocijaký spoločník a vie, že sa môže cítiť v bezpečí.

3. Do tretice sa do našej družiny pridá půlčík, hobbit, halfling z Talentských plání. Teda aby som bol presný  půlčica, hobbitka pochádzajúca z nómádskych kmeňov, ktoré miesto koní chytajú a trénujú dinosaury. Vybavená lukom a presnou muškou je postrachom každého bojiska a hlavne všetkých mechanických nepriateľov (Constructs). ktorých z duše nenávidí, keďže ju odtrhli od jej milovaného Pazúra, dinosaura s ktorým vyrastala.


4. Štvrtý člen je nepochybne rasou, ktorá nesmie v žiadnom príbehu chýbať - je to človek. Mág, ktorý strávil dlhé roky štúdiom na univerzite v Sharne, meste veží. Vyzbrojený jasnou mysľou a s nekonečnou chuťou už konečne vyraziť do sveta a niečo dokázať. Skúšaný mestom a s množstvom konexií sa teda vydáva na cestu, ktorá ho možno spolu s ostatnými 3 členmi zavedie až do tých najtemnejších zákutí celého Eberronu.



Tak to by boli naši 4 hrdinovia. Už mi len držte palce nech im stihnem zajtra napísať staty keďže dobrodružstvo už je pripravené a môžme začať. Teším sa na Vás v piatok...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára