pondelok 27. októbra 2014

Trnavský denník #3: Kráľovské rošády a Bang!



Naše ďalšie hranie sa tentokrát nieslo v duchu nových hier - Kráľovských rošád a Bangu!. Áno Bangu! takže to znamená, že mám konečne obalené v ochrannom obale karty, čo samozrejme prináša ďalšie zaujímavé momenty počas hrania, keď zle poukladáte karty na kopu a oni sa vám na sklenenom stole šmýkajú. 

Najťažšie na celom hraní je vysvetľovanie pravidiel. To býva v mnohých prípadoch dosť zdĺhavé a únavné. A také presne bolo vysvetľovanie pravidiel Bangu! a jeho rozšírení ako pre mňa, tak i pre ľudí, ktorým som sa snažila vysvetliť skutočne všetko a na nič nezabudnúť. Ako však býva zvykom, nespomeniete si v tej rýchlosti na všetko a niektoré veci dovysvetľujete počas hrania. Ja mám také vysvetľovanie aj tak najradšej.  
Môj názor je aj tak, že hru si treba zahrať nejakých 2 či 3krát, kým porozumiete všetkým pravidlám a prídete jej na chuť. Samozrejme ale, nie každá hra baví každého no hre by ste mali dať šancu. 
V našom Bangu! sme hrali v tomto zložení : šerif, 2 banditi a jeden odpadlík. V hre napokon zvíťazil odpadlík, ktorý dokonca vystrieľal všetkých protihráčov. Šerif sa tiež statočne držal, spočiatku aj pomáhal v zabíjaní banditov, ale smrteľnú ranu nebol schopný dať. 

Druhú hru o čosi menej náročnú na pravidlá i čas hrania hru sme si zahrali Kráľovské rošády. Tá nás skutočne chytila a ani sme si neuvedomili a dve hodiny boli zrazu preč. Kráľovské rošády sú  ale hra v ktorej je neustále potrebné taktizovať, sledovať záujmy protihráčov a snažiť sa im ich prekaziť a jednoznačne ich nenechať vyhrať. Preto sa niekedy protihráči bijú aj o dosť nepodstatné karty. Čo už, veď z boja treba vychádzať s hrdosťou a vztýčenou hlavou, aj keď je tu možnosť, že prehráte. 

Takéto bolo umiestnenie v našich dvoch hrách:

Prehľad hry Kráľovské rošády
Meno hráča
Richard Vé
Zuzana
Richard eŠ
Katka
Umiestnenie hráčov v jednotlivých hrách
3.miesto

16 bodov
4.miesto

15 bodov
2.miesto

20 bodov
1.miesto

21 bodov

1.miesto

36 bodov
4.miesto

14 bodov
2.miesto

24 bodov
3.miesto

17 bodov

Fotky z hrania Kráľovských rošád:









Tešíme sa na ďalšie hranie a zároveň dúfame, že sa budeme hru od hry zlepšovať a tým napredovať, prehĺbime si našu znalosť pravidiel a hry teda budú môcť byť plynulejšie a rýchlejšie. Takisto snáď nám na hranie pribudne viac hier, zatiaľ si však určite vystačíme s Osadníkmi z Katanu, Antimonopolmi, Bangom! a Kráľovskými rošádami a raz si možno spolu zahráme aj Citadelu. :)

Zuzana :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára