streda 29. októbra 2014

Predstavujeme Game of Thrones LCG

Už to bude nejaký čas čo rozmýšľam nad nejakou tou kartovou hrou, ktorá by nahradila staré Magic-y, Yu-Gi-Oh!, či Pokémonov. Ako som už v jednom z prvých článkov (nájdete tu) na našom webe celému systému CCG (collective card game), veľmi ma potešilo, keď som objavil Living Card Games (LCG), Netrunner, Pán prsteňov, či práve v tomto článku popisovaný Game of Thrones. Hry neobsahujú žiadne "random" boostre, ale pravidelne vzchádzajúce rozšírenia obsahujú vždy presne stanovené karty, každú v 3 kusoch (čo je maximum kopií v jednom balíčku pri hraní). Poďme sa teda pozrieť práve na Game of Thrones (ďalej len GoT)...


V tejto hre na seba každý hráč berie úlohu jedného z veľkých rodov Westerosu v boji o železný trón. Robí tak za pomoci postáv, lokácií, rôzneho vybavenia či udalostí ktoré dobre poznáte či už z kníh alebo seriálu. Na rozdiel od ostatných kartových hier tohoto typu GoT môže byť hrané okrem klasickej hry 1v1 (joust) aj v 3 či 4 hráčoch (melee), pričom každý je buď sám za seba alebo má spojenca a hrá sa 2v2.

Hra vo viac hráčov dostáva úpne nový rozmer, keďže na scénu nastupuje vyjednávanie, dohody, a samozrejme čo by to bolo za hru o tróny, keby sa dohody neporušovali, neboli by žiadne "backstabby" a podobne. V Melee-čku sa dostanú ku slovu aj rôzne tituly, ktoré hráčom prinášaju rôzne bonusy nad ich súpermi ako aj dočasné spojenectvá.

Designéry prišli s niekoľkými zaujímavými inováciami (aspoň pre mňa, ak sa objavili už v iných hrách prosím neukameňujte ma :) ), hlavne rozdelenie characterov do 3 kategórií (ikoniek) - military, intrigue a power. Každý charakter môže mať niekoľko z týchto ikoniek alebo žiadnu a každá korešponduje s typom útoku, ktorý môžete vykonať. Military útoky sú na zabitie súperových charakterov, cez Intrigue sa mu snažíte vyhodiť karty  z ruky a Power challenge vám dovoluje premiesniť (power) tokeny z jeho karty rodu na váš rod. Tieto power tokeny sú v podstate to o čo vám ide celý čas. Kto ich totiž nazbiera 15 vyhráva a usadne na železný trón (aspoň na chvílu, kým sa nezačne ďalší boj ;) ).

Hra prináša pomerne veľkú rozmanitosť v podobe možných balíčkov keďže máte na výber zo 6 rodov (Stark, Martell, Lanister, Greyjoy, Baratheon, Targaryen), každý s focusom na iný typ útoku a stratégiou, plus sa dá vytvoriť niekoľko "neutrálnych" balíčkov ako Night Watch, Wildlings a podobne. V súčasnosti je card pool akolo 2000 kariet a neustále sa zväčšuje ale aspoň vždy viete, v ktorom hladať tú kartu, ktorú potrebujete.

Ak si chcete hru vyskúšať radi vás uvítame u nás v klube. Tešíme sa na Vás :)
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára