pondelok 20. októbra 2014

Trnavský denník #1: Úvod s Osadníkmi





Nakoľko náš klub funguje len každý druhý týždeň, rozhodla som sa založiť rubriku „Trnavský denník“, pretože študujem v Trnave a aj tu si občas zahráme nejaké tie spoločenské hry. Trnavský denník bude fungovať vždy ako záznam z akcie s pár fotkami a informáciami o hrách, ktoré sme hrali, o dosiahnutom skóre jednotlivých hráčov. Táto rubrika žiaľ nebude pravidelne vychádzať ale dúfam, že sa Vám zapáči.

Prvou hrou, ktorú sme v Trnave hrali boli tradičný Osadníci z Katanu. Hrali sme základnú verziu Osadníkov. Pravidlá som vysvetlila najlepšie ako som vedela. Za večer sme odohrali dve veľmi vyrovnané hry, ktoré každý jeden hráč aj patrične prežíval, či už v radosti alebo absolútnom hneve. Hry boli nesmierne napínavé, všetci sme bojovali o svoje posledné body, tie ktoré rozhodovali hru. 

V druhej hre bola mapa rozložená, ako sme všetci tvrdili "nerovnomerne" no napriek tomu, sme sa v hre nielen dobre orientovali, ale aj sme mali napriek nízkym číslam na obsadených poliach a "zákonu schválnosti" veľa surovín na ruke. Štatistika ani v týchto hrách nepreukázala svoju silu, keďže čísla 6 a 8 padali minimálne, veľmi pekne padali čísla v prvej hre 4,9,10 a v druhej hre 5,9,10.

Prehľad hry
Meno hráča
Richard Vé
Zuzana
Richard eŠ
Katka
Umiestnenie hráčov v jednotlivých hrách
2.miesto
1.miesto
4.miesto
3.miesto

2.miesto
1.miesto
3.miesto
x

Herná plocha

Richard Vé

Richard eŠ





Katka




V budúcnosti by som si chcela zahrať BANG! aj s rozšíreniami, avšak musím kúpiť zvyšné ochranné obaly na karty. :)


Zuzana :)

1 komentár: