nedeľa 31. augusta 2014

Predstavujeme wargaming časť 1. – Hry od Spartan Games

Dovoľte mi privítať Vás u prvej časti seriálu, kde sa budeme venovať a priblížime Vám jednotlivé hry z wargamingovej scény, ako aj wargaming samotný. Hneď na začiatok sme pre Vás pripravili článok o vydavateľovi, ktorého sme už na našich stránkach spomínali pri hre Firestorm Armada.
Spartan Games a jej dcérska spoločnosť Studio Sparta sú Európske vydavateľstvo pôvodom z Veľkej Británie, ktorý si v poslednom čase získavajú čím ďalej tým viac fanúšikov. Čím si ale zaslúžili takú veľkú popularitu? Nuž pozrime sa na hry, ktoré vydali a hneď by mala byť zjavná precíznosť a nádherné umelecké spracovanie všetkých miniatúr, ktoré táto malá firma vyprodukuje.
The Uncharted Seas bola prvá hra, ktorú toto štúdio vydalo už v roku 2008. Jednalo sa o hru zameranú na námorné súboje medzi fantasy rasami. Ako už je u prvých vydaní zvykom pravidlá boli pomerne jednoduché a s pár chybami, ale vďaka neskorším úpravám, ako aj stále vernej komunite sa ešte nájdu hráči, ktorý túto hru pravidelne hrajú. Žiaľbohu tým, že si nezískala takú obľubu sme už dlho nevideli pridané nové lode k tejto hre, ale na stránke spoločnosti sú dostupné všetky vydané lode ak by ste sa chceli ponoriť do vĺn tejto zaujímavej hry.
O tejto hre, ktorá vyšla rok po Uncharted Seas , sme už písali v článku, ktorý si môžete na našej stránke prečítať. Pravidlá sa taktiež opierajú o námorné bitky, aj keď v tomto prípade sa prenesieme niekoľko storočí do budúcnosti, kde medzi sebou zvádzajú neľútostné boje znepriatelené rasy hlboko vo vesmíre, alebo sa len snažia uchmatnúť si kúsok priestoru sami pre seba.
Hra sa teší o niečo väčšej obľube ako US, vďaka čomu sa v najbližšej dobe môžeme tešiť na nový prírastok do skupiny malých lodí pre každú zo základných 6 rás. Túto hru Vám radi predvedieme a vysvetlíme aj v našom klube.
Vďaka projektu Kickstarter vydalo asi pred mesiacom Studio Sparta hru Firestorm Armada Planetfall v ktorej sa konečne pozrieme aj na povrch planét nad ktorými sme zvádzali boje v masívnych vesmírnych lodiach  a budeme veliť celým armádam v bojoch o nadvládu nad ich povrchom. Do budúcna sú ohlásené ešte skirmish hry zameriavajúce sa na boj častí armády a jednotlivých jednotiek (špeciálnych kománd) medzi sebou.
Najúspešnejší, v tomto prípade už musíme povedať, svet od Spartan Games je práve Dystopian Wars. Vydaný v roku 2010 už mal vychytených množstvo múch z predchádzajúcich námorných hier. Okrem toho jeho zasadenie do alternatívnej minulosti prvej svetovej vojny, kde sa priemyselná revolúcia odohrala o 100 rokov skôr, čo prinieslo množstvo nových smrtiacich vynálezov. Hra si okamžite získala masívnu obľúbenosť v rade hráčov a ako prvá priniesla aj boje na súši (pred pár týždňami vyšli upravené pravidlá práve pre boj na súši, ktorý trpel hlavne rovnakým pohybom ako mali lode) a prekrásnymi modelmi ktoré sa pyšnili obrovskými parnými motormi, vyzerali ako vlaky na vode, či obrovské nebezpečné parníky. Nové modely vychádzajú zhruba každé 4 mesiace.
Od Októbra minulého roka sa môžete pustiť v tomto svete aj do bojov malých skupín bojovníkov na súši vďaka ich novej hre Dystopian Legions.
Dúfame, že sa Vám článok páčil a uvidíme sa nabudúce, kde sa pozrieme na 3 skirmish hry: Infinity, Malifaux a Mercs. Na záver sa pokochajte krásnymi modelmi z dielne tohoto anglického štúdia.
Viac info o spomínaných hrách nájdete na stránkach výrobcu: www.spartangames.co.uk awww.studiosparta.co.uk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára