nedeľa 31. augusta 2014

TCG a prečo o nich nebudeme na webe písať

Týmto článkom samozrejme nechcem žiadnym spôsobom uraziť ľudí, ktorý TCG hrávajú, alebo chcú hrať. Len chcem poukázať na nebezpečenstvá tohto druhu hry a je na zvážení každého hráča alebo rodiča či by sa jeho dieťa malo takémuto druhu hry venovať. Samozrejme ak vlastníte takúto hru a chceli by ste si prísť zahrať ku nám do klubu ste srdečne vítaný. Na tomto portály však nebudeme informovať o novinkách v tejto kategórií hier. Ďakujeme za pochopenie
Trading card game alebo pekne po slovensky zberateľské kartové hry. Veľa mladých ľudí láka tento druh hry. Však prečo nie! Väčšina má jednoduché pravidlá, nádherne vyhotovené karty a nie je ťažké presvedčiť kamarátov aby si kúpili štartovací balíček, ktorý stojí okolo 10€. Sám musím povedať, že som hrával niekoľko TCG (Pokémon, Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh!) takže viem o čom budem ďalej v texte hovoriť.
TCGčka fungujú na jednoduchom princípe. Pokiaľ si kúpite tzv. starter pack (štartovací balíček) dostanete balík kariet, ktorý Vám bohate stačí na plnohodnotnú hru. Zo začiatku to skvelo stačí ale časom to jednému z hráčov prestane baviť a bude chcieť do hry priniesť nový element, keďže všetci hráči už vedia čo od protihráča čakať a aký má balíček a stratégiu. Tak si kúpia booster pack (doplnkový balíček). A tu podľa môjho názoru prichádza kameň úrazu hlavne u mladších hráčov, ktorý nevedia presne posúdiť koľko peňazí minú na boostery.
Keď si totiž jeden hráč kúpi booster a použije nejaké dobré karty vo svojom balíku, protihráč má tendenciu sa mu vyrovnať, keďže množstvo kariet z doplnkových balíkov je silnejších ako tie v štartéroch. Problém však nastáva v tom, že karty v doplnkových balíčkoch sú umiestnené náhodne a tak hráč nemá možnosť ovplyvniť aká karta mu dôjde a či vôbec nejaká z celého balíka sa mu hodí a bude ju môcť použiť.
Táto skutočnosť sa môže dramaticky premietnuť na množstve minutých peňazí na boostery. Situácia môže byť ešte vážnejšia keď sú protihráči s rôzne finančne zabezpečených rodín. Menší a mladší hráči často nevedia pochopiť prečo ich kamarát má všetky tie metalické a prémiové karty a on musí hrávať len so základným balíčkom, prípadne sa môžu vďaka tomuto stať cieľom posmechu, čo je jeden z veľkých problémov s ktorým sa dnešná mladá generácia stretáva.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára