nedeľa 31. augusta 2014

Recenzia: LIGRETTO (kartové šialenstvo)

Už ste niekedy rozmýšľali ako dobre ste na tom s postrehom a rýchlim myslením? Ak ste na túto otázku odpovedali “áno” a chceli by ste sa pri tom ešte aj zabaviť možno práve táto hra je práve pre Vás.
10 minút, 2-12 hráčov a 4 farby. Aj tak by sa dala v rýchlosti opísať táto hra, pri ktorej nikdy neviete kam sa máte pozerať. A o čo vlastne ide? Princíp je veľmi jednoduchý – zbavte sa čo najviac kariet a hlavne tých, ktoré sú v tzv. Ligretto balíčku pred Vami. Znie to jednoducho až na to, že jednotlivé karty treba vykladať v číselnom poradí od 1 do 10 a vždy v rovnakej farbe. LigrettoPri dvoch relatívne jednoduché, ale tá pravá zábava začína až keď sa do hry zapoja viacerí. Ruky a karty lietajú všade po stole, predbiehate sa aby ste práve vy vyložili kartu skôr ako Vám stihne protivník ukradnúť práve uvolnené miesto.
Aby nám to tvorcovia hry predsa len trošku sťažili máte v ruke zvyšné karty, ktoré sa už nevošli do Ligretto balíčku a štartovacieho riadku na stôl. A tie obraciate PO 3!!! A teraz babo raď, keď karta, ktorú potrebujete je v strede a nie na vrchu. Tak neostáva nič iné ako obrátiť ďalšie tri, a ďalšie, až kým nezamiešate znova celý balík čo máte na ruke a dúfate, že Vám príde práve to čo potrebujete.
A pri to sledujete čo vykladajú ostatný, aké nové farby sa vyložili na stôl a dúfate že sa ako prvý zbavíte kariet a získate čo najviac bodov.Tak teda želáme veľa šťastia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára